How to Make Appetizing Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto

Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto. Helooo, kali ini saya bikin red velvet cake lagi. Looking for a not-too-sweet cake with rich, subtle flavors? Try this red velvet cake with beets.

Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto Plus, the addition of white vinegar helps boost the red hue while also keeping the. Divide the cake batter evenly among the prepared cake pans. Place the pans in the oven evenly spaced apart. You can cook Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto using 17 ingredients and 14 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto

  1. You need of Bahan cake:.
  2. It's 200 gram of coklat batang 85% ke atas (saya pakai yg 100%)*.
  3. It's 4 buah of kuning telur***.
  4. Prepare 4 buah of putih telur***.
  5. Prepare 85 gram of butter.
  6. You need 1 sdt of vanilla.
  7. You need 1/2 sdm of pewarna merah.
  8. It's 1/4 sdt of cream of tar tar.
  9. You need 1/2 cup of heavy whipping cream (saya: anchor).
  10. Prepare 1/4 sdt of garam.
  11. You need of Sweetener yang setara 140 gram gula**.
  12. You need 1/2 sdt of espresso/kopi instant bubuk.
  13. Prepare of Frosting.
  14. You need 227 gram of cream cheese (suhu ruang).
  15. It's 227 gram of butter (suhu ruang).
  16. Prepare of Sweetener yg setara 70-75 gram gula.
  17. Prepare 1 sdt of vanilla.

Using a palette knife or offset spatula spread some of the Cream Cheese Frosting over the top of the cake. Flour Frosting (Red Velvet Cake Frosting)Food.com. Carrot and Pineapple Cake with Lemon Cream Cheese FrostingMadeleine Cocina. This Red Velvet Cheesecake is one of the smoothest & creamiest cheesecakes I've ever made.

Flourless Red Velvet Cheese Cake (tanpa tepung) #debm #keto step by step

  1. Siapkan semua bahan, siapkan loyang bulat 22 cm (yg bs bongkar pasang). Nyalakan oven 175°C.
  2. Lelehkan coklat batang dan butter dengan cara double boiler/ ditim / dimicrowave pelan2 kl mau cepet..
  3. Setelah sudah mencair, dan sudah agak suam/ ga terlalu panas, masukan kuning telur 1 per 1 sambil diaduk pakai whisk.
  4. Masukan heavy cream sambil diaduk2 lalu sweetener, lalu vanila, pewarna merah dan espresso bubuk sambil aduk dengan whisk sampai rata..
  5. Di wadah lain, masukan putih telur, cream of tar2 dan garam, mixer sampai softpeak..
  6. Aduk adonan yang merah telur dengan putih telur dengan sistem aduk balik. (masukan adonan kuning telur sebagian ke putih telur, aduk pelan2 memutar sampai tercampur rata lalu masukan kembali ke adonan kuning telur dan aduk pelan2 sampai tercampur rata).
  7. Masukan loyang yg sudah dioles sedikit butter/ minyak/ pakai baking paper lalu panggang kurleb 45 menit..
  8. Setelah matang keluarkan kue biarkan adem dulu lalu masukan kulkas kalau bisa semalaman. (min 4-6jam) kue memang ga akan bisa mengembang besar seperti pakai tepung. Tp tekstur lebih padat..
  9. Untuk frosting: campur semua bahan lalu mixer sampai mengembang, lalu oleskan pada kue yang sudah di masukan kulkas min 4-6 jam. Dan taburi coklat bubuk atasnya..
  10. Taruh kulkas min 2 jam. Cara potong: ambil pisau rendem air panas lalu lap airnya pakai serbet bersih, potong kuenya, ulangi selanjutnya untuk setiap potongan. Ini menghindari sulit memotong, krn kue ini padat dan bs hancur kalau potongnya ga bener..
  11. Enjoy the cake!.
  12. Sweetener untuk cake jangan telalu banyak volumenya takut adonan akan jd terlalu kering max 1/4 cup (sekitar 60an gram).
  13. Kalau pakai coklat yg 100% seperti saya kurangi coklatnya jadi 170gram aja krn bakal pahit kalau kebanyakan, sweetenernya boleh ditambahkan setara gula 10-15gram.
  14. Saya pakai 5 telur krn stok telur saya pitik2. Kalau besar2 cukup 4 saja..

The cream cheese whipped cream topping finishes it off perfectly! If you love this red velvet cheesecake recipe, you should totally try my Red Velvet Cheesecake Cake as well! Red velvet cake…it has eluded me for so long!! You've been asking me to share my favorite red velvet layer cake recipe, and I've wanted to. I wanted moist, spongy, tender cake layers, sandwiched between generous layers of cream cheese frosting.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Easiest Way to Make Tasty 3 ♡ Roti O Kw Enak ♡

How to Prepare Appetizing Fudgy Brownies with Crackly Tops

Easiest Way to Make Tasty Tiramisu tanpa Alkohol ala Itali